Kvart Novi Bar zadovoljava najviše standarde gradnje, što doprinosi njegovom dugotrajnom kvalitetu i besprekornom komforu.

Uz izbor prirodnih materijala, sa posebnim akcentom na velikim staklenim površinama koje pružaju obilje svetlosti, uz najsavremeniju tehnologiju gradnje i poštovanje najviših standarda energetske efikasnosti – Novi Bar po svim svojim karakteristikama idealan životni prostor za svaku savremenu porodicu i za svakog pojedinca.

Za sve one koji vole da biraju kako će izgledati njihov dom, dobra vijest je da će to moći da ostvare odabirom završnih radova i opreme prema precizno definisanim standardima.

Novi Bar 03

Standardna opremljenost:

 • Fasada:

  Ventilirajuća fasada. Prostor za ventilaciju reguliše prenos toplote na zidove i omogućava brzo isparavanje vode. Zbog ventilacije izolacija ostaje suva i optimalno efektivna.

  U ljetnom periodu vanjska obloga preuzima funkciju zaštite unutrašnjih prostorija od sunca. Toplotna opterećenja osim izolacijom dodatno su smanjena zahvaljujući vazdušnom sloju.

  U zimskom periodu prednost sistema ventiliranih fasada su toplotne i hidrometrijske karakteristike kao i zaštita od atmosferskih uticaja. Višeslojnost sistema olakšava propuštanje pare, a postojanje neprekidnog izolacionog sloja smanjuje gubitak toplote prema vani i pojavu toplotnih mostova.

 • Spoljašnja stolarija:

  M 11000 i S 560 Alumil.

  Specijalalna termo stakla – Clima Guard Solar (4 godišnja doba) – najbolja na svijetu.

  ClimaGuard® Solar staklo – Staklo čija je glavna svrha izuzetna toplotna izolacija, u poređenju sa tradicionalnim izolacionim staklom, omogućava uštedu više od 2/3 troškova grejanja u hladnim danima. U prosečnom domaćinstvu to može biti i do nekoliko stotina eura godišnje. To staklo ne samo da vodi računa o vašem budžetu, nego i o Vašoj okolini. Koeficijent toplotne popustljivosti 1,0 W/m2K.

  U vrućim ljetnjim danima površina prozora izložena je sunčevoj energiji sa više od 400 W/m2. Tradicionalno izolaciono staklo propušta oko 80% te energije u prostoriju, što je često neizdrživo. Clima Guard Solar (4 godišnja doba) staklo znatno smanjuje prenos sunčeve toplote jer propušta samo 42% (solarni faktor 42%) cjelokupne sunčeve toplote što omogućava neverovatno uštedu prilikom korišćenja klima uređaja. Istraživanja su pokazala da u najvrućim letnjim danima ClimaGuard stakla spuštaju temperature za neverovatnih 13 C. Postižu zvučnu izolaciju do 39db.

  Ove tehničke karakteristike omogućavaju, nebitno da li su velike vrućine ili velike hladnoće, da više nego prepolovite energiju potrebnu za održavanje komfora vašeg doma tokom sva četiri godišnja doba.

 • Parket:

  Troslojni parket proizvođača Tarkett, kolekcija STEP-Oak Baron Rustic BR, boja- hrast, debljina 14mm, dužina 100-120 cm, fabrički lakiran sa 30% sjaja.

 • Keramika:

  Mirage , Atlas Concorde – Italija

  Kupatila i toaleti: uvozna granitna keramika visokog kvaliteta, iz definisane palete linija i kolorita

  Kuhinje: uvozna granitna keramika visokog kvaliteta, iz definisane palete linija i kolorita

  Hodnik: obložen prirodnim kamenom granit

 • Unutrašnja vrata

  Lamex.

 • Ulazna vrata

  Sigurnosna ulazna vrata Mepro.

 • Klimatizacija:

  U svim dnevnim i pojedinim spavaćim sobama, split-sistem klima-uređaja renomiranog svetskog proizvođača

 • Sanitarije:

  Laufen

 • Priključci:

  Optički i koaksijalni kabl

  Priključak za kablovsku televiziju, telefon, sistem video nadzora i sistem video interfona